I det fynske folks tjeneste

Kæmpe like fra Odenses borgmester: Velkommen Facebook

Der var likes i lange baner, et stykke brunsviger og en enkelt blå skovl på pressemødet i dag i Odense, hvor Facebook endelig bekræftede, at verdens største sociale medie vil placere et datacenter i byen.

03:22

Det er lidt ligesom juleaften, siger Peter Rahbæk Juel bekræftede, at verdens største sociale medie vil placere et datacenter i byen. Video: Alexander Aagaard

Skal du ud at bruge skovlen?

- Ja i hvert fald i overført betydning. Det er jo det synlige bevis på, at nu går der et kæmpe byggeri i gang. Det er næsten ligesom juleaften, hvor man godt ved, hvad der ligger inde i gaven, for I har jo været på sporet af, hvad der har været igang, siger Odense borgmester, Peter Rahbæk Juel til TV 2/FYN.

Området er omkring 56.500 kvadratmeter - altså næsten otte fodboldbaner. Det er større end hvad man først forventede. 

- Det betyder jo helt konkret, at vi mangler erhvervsjord i Tietgenbyen. Facebook har købt vores ledige erhvervsjord. Nu skal vi ud og lave mere, så vi kan få plads til de virksomheder, som forhåbentlig vil opstå i kølvandet på Facebook, så vi kan få endnu flere arbejdspladser ud af det. 

Hvorfor har det så været hemmeligt?

- Det handler om den troværdighed, som vi skal have som samarbejdspartner. Vi har et stort netværk - ikke bare i Danmark, men i hele verden, som søger efter gode steder, hvor de kan ligge deres virksomheder. Og der skal vi kunne holde den troværdighed, som det kræves for at kunne hjælpe dem til at få øjnene op for, hvor god Odense er at placere store virksomheder i. 

- Det er jo noget af en blåstempling af Odense og hele Fyn, at verdens største sociale netværk vælger at placere deres datacenter lige her på vores dejlige ø. 

 

Fakta om Facebook

* Facebook blev lanceret i 2004 som webtjenesten thefacebook.com for studerende på det amerikanske universitet Harvard i Cambridge, Massachusetts.
 * Hurtigt efter koblede Facebook andre universiteter på webtjenesten, og et netværk blev skabt. Siden har tjenesten ekspanderet eksplosivt.
 * I dag er Facebook et globalt medie, der tillader personer og virksomheder at kommunikere i lukkede grupper i private beskeder såvel som i total åbenhed.
 * Målt på brugere er netværksmediet den dominerende sociale netværksside i såvel Danmark som i resten af verden.
 * I sit seneste kvartalsregnskab kunne Facebook berette, at man har krydset en symbolsk grænse og nu er over en milliard brugere, der hver dag klikker sig på det sociale medie med deres mobiltelefon eller tablet.
 * I alt havde Facebook i sidste kvartalsregnskab for 2016 1,79 milliarder brugere, der er aktive mindst én gang om måneden.
 * I løbet af de tre måneder, som seneste kvartalsregnskab omfatter, fik Facebook et overskud på 2,4 milliarder dollar. 
Kilde Ritzau Bureau