Fantastiske
Fællesskaber

Fantastiske
Fællesskaber

Stem på årets Fantastiske Fællesskab


Nu kan du stemme på det fællesskab, du mener er allermest fantastisk og skal hyldes med titlen som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 og en pris på 100.000 kroner.


Lær de nominerede fællesskaber bedre at kende i videoerne her på siden. Og afgiv din stemme ved at sende en SMS til 1272 med følgende kode:Send en SMS med FYN 1 til 1272 for at stemme på De Gule Hjælpere


Send en SMS med FYN 2 til 1272 for at stemme på Foreningen Korinth Kro


Send en SMS med FYN 3 til 1272 for at stemme på Aulby Kultur- og Idrætsforening


Send en SMS med FYN 4 til 1272 for at stemme på Polarstjernen


Send en SMS med FYN 5 til 1272 for at stemme på PolymerenDu kan stemme en gang på hvert fællesskab og har mulighed for at stemme til og med torsdag den 21. november, hvor finalen finder sted hos sidste års vinder i Bagenkop.
Du er inviteret med til finalen. Her kan du møde alle de fem nominerede fællesskaber og opleve, hvad det er, de kan i deres fællesskab. Tilmeld dig Facebook-begivenheden her og vær blandt de første, som får besked, når programmet er på plads.Vinderen offentliggøres på TV 2/Fyns platforme om aftenen den 21. november.Læs mere om Fantastisk Fællesskaber nedenfor.

DE GULE HJÆLPERE

01:52

De Gule Hjaelpere

AULBY KULTUR- OG IDRÆTSFORENING

01:51

AKI indslag

POLYMEREN

01:36

Polymeren

FORENINGEN KORINTH KRO

01:52

Korinth ff indslag

POLARSTJERNEN

02:10

Polarstjernen

Samarbejdspartnere

 • Lokale & Anlægsfonden
 • Tuborgfondet
 • Made By Us
 • TV 2 Lorry
 • TV 2 Østjylland
 • TV 2 Fyn
 • TV Syd
 • TV 2 Bornholm
 • TV 2 Øst


Om Fantastiske Fællesskaber


Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen. Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele. Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden, samt inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.


Historik
Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2/Fyns sendeområde var det "Bagenkop - altid i bevægelse", der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab. Fællesskabet på Langeland løb med titlen, fordi deres unikke fællesskab er livsbekræftende.


Alle er vindere
Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.
Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019

 • August: Tilmelding åbner

 • September: 5 fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
  Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

 • Oktober: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

 • November: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren, titlen som årets Fantastiske Fællesskab 2019 og prisen på 100.000 kr. i hver TV 2 Region. Vinderen kåres ved en prisoverrækkelse.


Vi glæder os til at møde jer!