FilmFyn må sige nej til film

Det fynske filmsamarbejde FilmFyn håber at få Odense som fuldgyldigt medlem i 2018. Flere ejere vil give mulighed for at lave film året rundt

Det fælleskommunale samarbejde FilmFyn må sige nej til at få flere film optaget på Fyn.

Der er ikke penge i kassen til mere end syv måneders filmproduktion om året.

Det skyldes bl.a., at hverken Kerteminde eller Middelfart er med i samarbejdet, og at Assens og Odense  kun er associerede medlemmer.

Mens de fuldgyldige medlemmer betaler 45 kroner pr. borger, gav Assens 17 kroner pr. borger, og Odense bidrager kun med 5 kroner pr. borger.

- Vi har respekt for den politiske proces, og aftalen med Odense Kommune er, at vi evaluerer ordningen i 2018. I Assens tager politikerne medlemskabet op i forbindelse med budgetlægningen for 2017, siger direktør i FilmFyn, Bo Damgaard.

FilmFyn investerer i gennemsnit 9 millioner kroner i at få film til Fyn om året og har i år et budget på 16,6 millioner kroner. Det er næsten tre millioner kroner mere end sidste år.

Blandt andet har Odenses delvise medlemskab givet en million kroner mere i kassen, mens FilmFyn fra i år nyder godt af en statslig støtteordning for produktioner udenfor København med 1,7 millioner om året.

FilmFyn drømmer dog om et investeringsbudget på 22 millioner kroner.

Analysebureauet Manto har i 2012 analyseret sig frem til, at det over fem år vil kunne skabe 237 arbejdspladser på Fyn.

FilmFyn A/S har i sine 13 første regnskabsår investeret i mere end 72 filmproduktioner – inkl. kort- og
dokumentarfilm og fiktionsserier til tv – til en samlet værdi på knap 100 millioner kroner.

Hertil kommer støtte til en lang række filmrelaterede projekter, talentudvikling, festivaler, Film Commission Fyn m.m, oplyser FilmFyn i sit årsregnskab.

Hensigten med FilmFyn er at understøtte filmproduktion på Fyn for at skabe meromsætning og branding af de fynske kommuner, der lægger lokaliteter til optagelserne.

Desuden understøtter FilmFyn uddannelsen af fynske filmmedarbejdere.

Oversigt

    Oversigt