Fyn først med ny filmuddannelse

Den fynske filmuddannelse 18Frames har optaget tre production designere og tilbyder dermed som den første filmskole i Danmark en scenografuddannelse.

Som den første filmskole i Danmark har den sydfynske filmuddannelse 18Frames optaget tre production designere på skolen, der dermed øger sit elevtal fra 18 til 21 elever.

Den nye linje glæder skolens formand, der mener at der ikke tidligere har været tilstrækkeligt fokus på production design i dansk film.

- Production design er et ekstremt vigtigt, kreativt fag i filmproduktionen, som længe har være underprioriteret i Danmark. Derfor er vi virkelig stolte af at kunne introducere faget som en selvstændig linje på 18Frames, siger skolens formand, Simon Lykke.

De tre elever på production designuddannelsen er nu optaget og deltager i undervisning og produktioner på den uafhængige filmskole, som netop skal til at opstarte pre-produktion på deres midtvejsfilm, der er et større projekt.

- Som scenograf glæder jeg mig til at arbejde i et filmkollektiv og få mulighed for at udvikle mig i samarbejde med resten af tredje årgang. 18Frames mig mulighed for at opsøge og tilrettelægge undervisning. Lige præcis dét har indtil nu været en kæmpe mangelvare i Danmark, udtaler Camilla Silvana Navarro, der altså er en af de tre optagne elever på den nye production design-uddannelse.

 

Om 18Frames