I det fynske folks tjeneste

Fynsk premiere: Klovn-stjerner på den røde løber i Assens

Gallapremieren på Casper Christensen og Frank Hvams komediefilm Dan Dream er henlagt til Assens som tak for lån af vestfynske locations og statister.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Den nye danske folkekomedie Dan Dream har biografpremiere torsdag den 30. marts, men allerede tirsdag er der snigpremiere i biografen i Assens.

Det sker på grund af samarbejdet mellem den regionale filmfond FilmFyn, Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution. 

Der er lagt op til gallafest med rød løber og champagne, når fynske statister, filmarbejdere og andre lokale samarbejdspartnere fejrer premieren i kulturhuset Tobaksgården i Assens tirsdag aften.

Filmen er optaget on location i blandt andet Haarby, Brylle og Tommerup. Assens Kommune er medejer af FilmFyn, og kommunen har derfor som en del af samarbejdsaftalen haft filmhold til at arbejde rundt omkring i kommunen i løbet af det seneste års tid. 

Læs også Se det første klip: Casper og Frank springer ud som bilbyggere

Filmens manuskript er skrevet af Casper Christensen og Frank Hvam, og filmen produceres af Jesper Zartov fra Nutmeg Movies, der også stod bag publikumsuccessen Klovn Forever. Der er dog ikke tale om en ny Klovn-film, lyder det fra makkerparret bag. 

Filmen er en folkekomedie, der beskriver de tidlige 1980'ere i Danmark. Handlingen drejer sig om en lille gruppe elskelige fantaster, der sætter sig for at gøre det umulige: At skrive historie ved at udvikle verdens første elbil.

00:59

TV 2/FYN var på besøg på settet, da optagelserne på Fyn foregik i sensommeren sidste år.

Luk video

Historien er inspireret af en virkelig hændelse fra 80'erne, nemlig præsentationen af det danske elbil-projekt Hope Whisper, der kørte galt på et spektakulært pressemøde i Forum i København i 1983.

Rollelisten i Dan Dream tæller navne som Magnus Millang, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Peter Gantzler, Niclas Vessel Kølpin - og manuskriptforfatterne selv: Casper Christensen og Frank Hvam. 

Filmen er instrueret af Jesper Rofelt, der får sin spillefilmsdebut. Han har tidligere stået bag på tv-produktionerne Drengene fra Angora, Krysters Kartel, Onkel Reje, Live fra Bremen og Piger på Prøveløsladelse.

Læs også Casper og Frank vildt begejstrede: Fyn er fed!