I det fynske folks tjeneste

Gamerne indtager fynsk festival

Odense International Film Festival præsenterer en tre-dags gaming-begivenhed til årets filmfestival

Skærmbillede fra spillet Subway Surfers

Hvad har Angry Birds, Subway Surfer og Minecraft tilfælles med filmens verden? Det er det spørgsmål OFF gerne vil finde svaret på til årets festival, hvor de går bag om forholdet mellem spil og film.

Gaming er en branche i eksplosiv vækst, og den odenseanske filmfestival vil nu inkludere gaming på sommerens festival og undersøge krydsfeltet hvor film og spil mødes. Ifølge dem selv er de den første filmfestival i verden, der tager gaming på programmet.

Projektkoordinator Joachim Lykke og festivalleder Birgitte Weinberger lægger i offentliggørelsen vægt på, at mediebilledet er ved at ændre sig, og at Odenses filmfestival, OFF, følger med.

Det er en ny fremtid, som filmpublikum og kommende filmskabere står overfor.

- Det er en ny fremtid, som filmpublikum og kommende filmskabere står overfor. Det er en fremtid, hvor interaktive elementer smelter sammen med klassisk filmisk historiefortælling i nye medieformer og teknologi.

Man kan til PLAYOFF møde de allerbedste gamere og kendte youtubere til et stort anlagt esports-event med Thomas Bense som konferencier. De professionelle gamere vil konkurrere i FIFA og League of Legends til langt ud på natten. Man vil blandt andet kunne møde Mohamad ''Bacha'' Al-Bacha, der for nyligt vandt titlen som FIFA Interactive World Cup Champion til FIFA finalen i New York. Flere navne vil blive annonceret løbende.

Derudover kan man opleve Jacob Stegelmann, der er kendt fra DRs Troldspejlet. Han vil sammensætte et særligt PLAYOFF program med sit eget take på spil og film.

Og så vil PLAYOFF have fokus på Virtual Reality:

- Virtual Reality brager igennem i hele verden. Til PLAYOFF vil vi ikke alene have alt udstyret så du kan prøve det hele selv, men også det nyeste indhold, både film og spil, som ikke er frit tilgængelige endnu. Der vil være en VR biograf hvor du kan se film der er lavet kun til VR. PLAYOFF vil byde på de fedeste spiloplevelse i VR i vores Gaming Café. Vi har også et par helt unikke overraskelser i ærmet, som vi ikke helt vil løfte sløret for endnu.

 

Birgitte Weinberger er festivalleder for OFF.

 PLAYOFF præmierer årets bedste internationale indie-spil med en nystiftet spilpris, som uddeles på basis af indsendelse af nyudviklede spil. Udvælgelsen og præmieringen vil blive foretaget af en jury sammensat af erfarne folk fra spilbranchen, og prisen uddeles i pomp og pragt, med rød løber og konfetti til årets Awardshow.

Og hvis man går med en ide til et helt nyt spil i maven, så er muligheden der også til PLAYOFF. Der vil nemlig blive afholdt et GameJam, hvor deltagerne vil konkurrere om at udvikle en spil-idé på 48 timer, med hjælp og understøttelse af erfarne spiludviklere.

Samtidig med alt dette vil PLAYOFF også samle spil- og filmbranchen for at lære af hinanden om fremtidens tværmediale fortællinger på nye teknologier. 

OFF foregår fra 29. august til 4. september 2016 i Odense.