I det fynske folks tjeneste

Juryen har talt: Limbo er den bedste film

400 odenseanske skoleelever mødtes torsdag for at dyste om, hvem der har lavet den bedste film.

02:17

Matematik og dansk var i dag skiftet ud med Hollywoodstemning og blitzlys, da den bedste film skulle kåres ved Odense Skolefilmfestival.

6 skoler med 16 klasser – i alt næsten 400 elever deltog torsdag eftermiddag i filmgalla i Nordisk Film Biografer Odense.

Filmproduktion på skoleskemaet

Skoleeleverne har filmproduktion på skoleskemaet, og derfor var forventningerne i dag høje.

- Det plejer at være nogle virkelig gode film, eleverne laver. I dag er mange af dem vant til at filme med deres smartphones, og nu er det blevet en fast del af undervisningen, fortæller Birgitte Vejlmark Petersen, koordinator af Odense Skolefilmfestival.

Her kan du se Limbo, som vandt i kategorien Bedste Film:

Filmen Limbo vandt i hovedkategorien Bedste Film

Odense skolefilmfestival afholdes for 8. år i træk. Det er på mange skoler en del af årsplanen i dansk på 8. klassetrin, og målet er at integrere medier i et filmproduktionsforløb, hvor hovedvægten lægges på danskfaglige kompetencer og aktiviteter.

Hver af de 16 klasser deltager med en film, som er blevet valgt blandt alle de film, klassen har skrevet, optaget og redigeret.

 I år er der ikke et fælles tema, men fokus på genrer og filmen skal være optaget udenfor skolens område og et hjul skal være en vigtig rekvisit.

Hvis du er nysgerrig efter at se flere af filmene fra konkurrencen, så kan du se alle 16 her: