I det fynske folks tjeneste

Og årets Robert går til ... Fyn

En lang række af årets Robert-priser landede ved film, tv og skuespillere med fynsk afsæt

Mønsterbryder: En gang var han en rod i Odense. Nu er han en hædret skuespiller.

Uddelingen af årets Robert-priser i København søndag aften blev en sand triumf for den fynske film- og tv-industri. Den fynske tv-serie Arvingerne høstede igen i år flere priser, og den fynske skuespiller Trine Dyrholm modtog ikke bare en, men hele to Robert'er for sit arbejde. Det var for årets bedste kvindelige hovedrolle i Arvingerne, og for årets bedste kvindelige birolle i filmen Lang historie kort.

Arvingerne satte sig på også på årets mandlige hovedrolle, årets kvindelige birolle, årets mandlige birolle og årets danske tv-serie. Serien er optaget på Fyn med økonomisk støtte fra den regionale filmfond Filmfyn. Optagelserne til tredje sæson af serien allerede fuld gang.

Derudover var der hæder til to andre fynske skuespillere - begge med baggrund i Næsby i det nordlige Odense. Ulrik Thomsen vandt en Robert for årets mandlige hovedrolle i filmen sommeren 92 om den fynske fodboldtræner Richard Møller Nielsen. Og så var der indirekte hæder til den fynske skuespiller Roland Møller for hans rolle i filmen Under Sandet, der vandt prisen som årets film.