Vi er den nye filmlandsdel

Her til aften havde endnu en FilmFyn-film forpremiere i Ringe Biograf

- Efterhånden er Fyn, Ærø og Langeland jo en hel filmlandsdel. Sådan lød det her tirsdag aften fra en begejstret direktør for FilmFyn, Bo Damgaard, til gallapremieren på den nye danske film De Standhaftige i Ringe Biograf.

Filmen er en kærlighedshistorie om en soldat, der kommer skadet hjem fra Afghanistan. Til genoptræning møder han en balletdanser. Soldaten spilles af Mikkel Boe Følsgaard og balletdanseren af den tidligere danser og nuværende Danmark har talent-vært Cecilie Lassen.

- Det har været en kæmpe udfordring fysisk og psykisk at forstå, hvad det betyder at komme hjem med sådan en skade. Så det har været et stort arbejde, fortæller Mikkel Boe Følsgaard om arbejdet med at sætte sig i den skadede soldats sted. For at komme ind i rollen har skuespilleren fået hjælp af en soldat, der selv har mistet begge ben som udsendt i krig. 

For Cecilie Lassen har det været en tilbagevendende til hendes tidligere verden.

- Det har været svært at holde min karakter ud i strakt arm og faktisk også spille en rolle, når jeg var tilbage på min gamle løbebane. Det har faktisk været en større udfordring, end hvis jeg skulle spille kassedame.

Nu ser hun frem til, hvordan filmen modtages.

- Det har været helt vildt. Det har været en rejse, og den fortsætter nu, siger hun.