I det fynske folks tjeneste

Friskole forvandles til flygtningelejr

El, vand og varme bliver slukket, og nødrationer erstatter madpakkerne. Friskolen City Odense bliver omdannet til en flygtningelejr i denne uge.

00:40

Hele denne uge går eleverne på Friskolen City Odense i skole under de betingelser, flygtningelejre kan have.

1 af 2

Eleverne på Friskolen City Odense får livet i en flygtningelejr at føle i denne uge. I samarbejde med lærere og pædagoger omdanner de skolen til en flygtningelejr, hvor de skal gå i skole under de betingelser, flygtningelejre kan have.

Friskolen City Odense vil også give mulighed for, at forældre og børn i Odense-området får mulighed for at få viden om og kontakt med nogle af de flygtninge og deres børn, som bor i kommunen. Det kan opleves til et åbent hus arrangement på skolen d. 11. februar fra kl. 15-17.

Samtidig skal både fordybelsesugen og åbent hus arrangementet også fortælle, at alle kan gøre noget.

- I løbet af ugen og til åbent hus arrangementet giver vi børn mulighed for at komme med deres legetøj og tøj, som de gerne vil give til flygtningebørn i Odense, der sikkert mangler, siger Frederikke, der går i 2. klasse på friskolen.

Budskabet er håb og glæde

Friskolens skoleleder Thomas Gerstrøm fortæller, at de har valgt, at samarbejde med Red Barnet Ungdom, Ungdommens Rødekors og Dansk Flygtninge Hjælp Ungdom, og han er glad for, at de vil være med til at løfte projektet.

- Desuden har fotojournalisten Michael Drost-Hansen sagt ja til at have sine fotos af flygninge på E45 udstillet hos os. Jeg tror, alle husker billedet af politibetjenten, der i medmenneskelighed satte sig ned for at lege med en syrisk pige, siger skolelederen.

Thomas Gerstrøm håber, at projektet giver skolens elever en forståelse for, hvad det vil sige at være flygtningebarn, men også at der altid er håb og glæde, uanset hvor uoverskuelig situtionen synes at være.

- Samtidig skal både fordybelsesugen og åbent hus arrangementet også fortælle, at alle kan gøre noget. Sætte sig ind i myter og fakta om flygtningebørn, donere legetøj, møde flygtninge og så videre.

Friskolen City Odense har kontakt til modtagerklasser, Camp U og andre tilbud, som unge flygtninge er en del af i Odense-området. Målet er, at nogle af de unge skal komme og fortælle om deres oplevelser, deres håb og deres drømme, lyder det.

Du kan læse mere om friskolen her

 

04:57 Luk video