I det fynske folks tjeneste

Svendborg: Flygtninge skal bo på kollegier

De flygtninge, der i år og næste år kommer til Svendborg, skal bo på kollegium.

Svendborg Kommune har fredag lavet aftaler med ejerne af tre tidligere kollegier, der kommer til at lægge kvadratmeter til, når Svendborg i år og næste modtager flygtninge.

Det er det tidligere kollegium i Skårup samt de to kollegier i Vestergade og Brogården i Brogade, der bliver omdannet til boliger til de herkommende flygtninge.

- Det er en skal-opgave, som vi er forpligtet til at løse af staten. Det er mennesker, der har behov for at hjælp, og derfor er det en fin form for hjælp og et godt tegn på medmenneskelighed, at vi nu har mulighed for at anvise boliger til flygtninge, som de også kan betale. Det håber og tror jeg at alle i Svendborg er enige i, siger Lars Erik Hornemann (V), der er borgmester i Svendborg.

Det er et enigt byråd, der står bag beslutningen om at overtage administrationen af de tre udlejningsejendomme pr. 1. juli 2016.

De nuværende beboere på de tre kollegier kan alle blive boende, indtil de selv siger deres lejemål op. Men Svendborg Kommune får nu mulighed for hurtigere og bedre mulighed for at give flygtningene et tilbud om boliger.

Sidste år kom omkring 140 flygtninge til Svendborg, mens tallet i år forventes at lande på omkring 210, og det samme i 2017.

- Netop derfor har vi behov, for hurtigt at kunne tilbyde flygtningene en fast bolig frem for de midlertidige vi har brugt hidtil, siger borgmester Lars Erik Hornemann.