I det fynske folks tjeneste

Koks i forvaltningen: Den må Odense selv ligge og rode med

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense må selv sørge for at få rettet op på den store bunke af uafsluttede sager, som hober sig på sagsbehandlernes borde. Sådan lyder det fra Venstres beskæftigelsesordfører.

00:55

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense må selv sørge for at få rettet op på de lange sagsbehandlingstider. Sådan lyder det i dag fra Venstres beskæftigelsesordfører.

1 af 2

Den seneste uge har TV 2/FYN fortalt om, hvordan medarbejderne er hårdt pressede i forvaltningen. De er bagud med op mod 10.000 borger-sager. Og lige nu er der den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i forvaltningen oppe på seks uger.

Men det er kommunens helt eget ansvar, lyder det fra Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen:

- Det er et kommunalt ansvar at sikre at de kommunale sagsbehandlingssystemer er på plads - og at man lever op til fristerne for sagsbehandlingen. 

-Og det er jo kommunen selv, der må prioritere den økonomi, når først den overordnede kompensation er aftalt med KL. Og det har jeg sådan set tillid til, at kommunerne kan håndtere og sikre, at borgerne ikke kommer i klemme.

 

Læs også Forvaltning i knæ: 6 uger bagud

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen overskrider byrådets beslutning om, hvor lang tid det skal tage af modtage kontanthjælp. Byrådet har besluttet, at det kun skal tage én uge, men det tager lige nu seks uger, altså fem uger for meget.