½ mio. kr. til kulturen

En række kulturinstitutioner fik tilsammen tilskud på over ½ million kroner, da Fyns Amts undervisnings- og kulturudvalg, i dag delte penge ud.

-

En række kulturinstitutioner fik tilsammen tilskud på over ½ million kroner, da Fyns Amts undervisnings- og kulturudvalg, i dag delte penge ud.


Topscorer blev Børnekulturhuset Fyrtøjet, der får forhøjet deres årlige tilskud til i alt 300.000 kr. Fyrtøjets hovedformål er at give børn mulighed for fordybelse og aktiv medvirken til at se en anderledes verden, end de til daglig er en del af.


Desuden får ISAAC-Danmark 50.000 kr. til et kulturarrangement i forbindelse med den årlige verdenskonference. Til august afholdes den i Odense med titlen \"Wonderful Communikation\", hvor der forventes 800 deltagere fra 40 lande. ISAAC-Danmarks bidrager med det fynske orkester \"The Blues Brothers Souvenir Show\", og Hendes Majestæt Dronningen er protektor for konferencen.


ASF-Dansk Folkehjælp får en underskudsgaranti på 80.000 til teaterture.


Børne- og Ungdomsteatret i Svendborg får en underskudsgaranti på 30.000 kr. til fem forestillinger.


H.C. Andersens Priskomité får 25.000 kr. til H.C. Andersen Prisen den 2. april på Odense Teater.


Mogens Lykke m.fl. får 12.000 kr. til et sambaoptog i Assens lørdag den 10. august 2002.


Grænseforeningen i Fyns Amt får 4.000 kr. så sydslesvigske feriebørn kan komme til Fyn.


Foreningen Den Fynske Dag får 10.000 kr. til arrangementet Den Fynske Dag, der afholdes på samlings- og festpladsen i Svanninge Bakker den 16. juni.