I det fynske folks tjeneste

100 personer ville lave ballade i Vollsmose

Der er atter faldet ro på Vollsmose, efter at en gruppe unge samlede sig og ville kaste sten mod politiet.

Odense-bydelen Vollsmose er atter rolig efter en aften, hvor stemningen var anspændt og hvor omkring 100 unge samlede sig og gjorde antræk til at ville kaste med sten mod politiet omkring midnat.

Ingen blev ramt, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi.

- Der var cirka 100 personer, der ville lave ballade. De pillede brosten op, men blev forhindrede i at kaste dem, da vi satte en indsatsstyrke ind, fortæller han.

Omkring klokken et natten til onsdag er der igen roligt i bydelen.

Fyns Politi sendte tidligere tirsdag ekstra mandskab til Vollsmose for at forhindre en opblussen af mandagens uroligheder.

Det skete blandt andet, fordi folk i bydelen tirsdag forsamlede sig i mindre grupper.

- Der er tegn på spændinger, og dem følger vi fra politiets side. Vi har sat mandskab ind til at opretholde sikkerhed, fred og orden og forebygge, at vi får nye bataljer derude, lød Bjarne Sørensens melding tidligere tirsdag.

Han ønsker, som det er sædvane, ikke at fortælle, præcis hvor mange politifolk, der var sat ind.

Tirsdag anholdt politiet seks personer, der sættes i forbindelse med en skudepisode i Vollsmose mandag aften og efterfølgende uro på skadestuen på Odense Universitetshospital, hvor op til 80 personer mødte op for at opspore skudofret.

To af de anholdte på 18 og 19 år fremstilles i grundlovsforhør onsdag. De er sigtet for grov uorden, groft hærværk og trusler mod politi og sygehuspersonale.

To andre er løsladt, mens de sidste to fremstilles i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg i Vollsmose.

Politiet arbejder ud fra den hovedtese, at optøjerne i Vollsmose mandag aften var et internt opgør mellem to arabiske grupper.

- Vi vil bestemt ikke afvise yderligere anholdelser, siger Bjarne Sørensen.