I det fynske folks tjeneste

100.000 fynboer er uden internet: Kabel gravet over

Et fiberkabel er gravet over ved den fynske motorvej. Der ventes at være forbindelse igen senest klokken 22.00.

Foto: Fred Tanneau/Scanpix/arkiv

Obs! - Klokken 20.10 fredag aften kunne Jørgen Madsen fra Korup Antennelaug fortælle, at nu var internetforbindelsen genetableret.
--------------------------------------------------
I følge formand for Korup Antennelaug, Jørgen Madsen, er i nærheden af 100.000 fynboer uden internet og dermed også i stort omfang uden tv.

Årsagen er, at et fiberkabel er gravet over i nærheden af den fynske motorvej. Overgravningen rammer udover medlemmerne af Korup Antennelaug også Energi Fyns kunder.

På Energi Fyns webside kan man læse, at  uheldet har ramt kunder i Odense vest, Søndersø, Bogense og Roerslev.

EnergiFyn skriver desuden, at skaden skete fredag morgen klokken 06.49. Arbejdet med at reparere kablet ventes først færdigt i aften klokken 22.00.

Fiberkablet har i hvertfald to aktører og udover Energi Fyn ligger Korup Antennelaugs leverandør GlobalConnect på linjen.

Her forklarer supporter Finn Scroll fra GlobalConnects kundeservice, at reperationen tager tid:

- Der skal splejses to gange 96 fibertråde, så det er ikke kun et omstændeligt stykke arbejde, men også noget der skal gøres ordentligt. Og det tager tid, siger Finn Scoll, og vurderer at arbejdet vil være færdigt inden klokken 22.00.

Det er i følge TV 2/Fyns oplysninger kun kunder hos Energi Fyn og GlobalConnect, som er ramt af overgravningen. Således er YouSees kunder ikke ramt.