10.260 protester mod udflytning af Rigsarkivet

10.260 havde torsdag skrevet under på protesterne mod en udflytning af Rigsarkivet fra København til Odense. Indsamlingen startede for fem uger siden, og den fortsætter. Alene i går indløb der 300 underskrifter, oplyser initiativtager Ditlev Tamm.

-

/ritzau/
10.260 havde torsdag skrevet under på protesterne mod en udflytning af Rigsarkivet fra København til Odense. Indsamlingen startede for fem uger siden, og den fortsætter. Alene i går indløb der 300 underskrifter, oplyser initiativtager Ditlev Tamm til Ritzau.

Udflytningen af Rigsarkivet er for længst konfirmeret i regeringens koordinationsudvalg, men senere i denne måned ventes den underkendt af Dansk Folkeparti (DF), hvorefter det politiske flertal er væk.

Det var professor Ditlev Tamm fra Københavns Universitet, der tog initiativ til underskriftindsamlingen, og senere blev der dannet en komité mod udflytningen.

Den tæller bl.a. flere partifæller til den konservative kulturminister Brian Mikkelsen (K), der er manden bag den kontroversielle beslutning.