I det fynske folks tjeneste

11 år for drab på Caroline

41-årige Lasse Nielsen fra Odense er Tirsdag idømt 11 års fængsel for at tæske sin datter Caroline ihjel med en svensknøgle i august sidste år.

02:29

En 41-årig far fra Odense fik tirsdag 11 års fængsel for drabet på sin datter.

1 af 2

Drabet skete 16.august sidste år, da faderen tæskede datteren ihjel med en svensknøgle i familiens lejlighed i det vestlige Odense.

Under retssagen har faderen, hans kæreste og venner til
familien tegnet et billede af en familie under ekstremt pres på
grund af Carolines psykiske sygdom.

Datteren led af angst og tvangstanker, og i løbet af sommeren
var problemerne taget til. Hun var stadig mere aggressiv i en så
voldsom grad, at familien uden held havde forsøgt at få hende
tvangsindlagt.

Faderen mente ligefrem, at hans datter var blevet besat af noget ondt, når hun svingede fra at være sød og høflig til pludselig at gå amok med aparte adfærd og dødstrusler mod resten af familien.

Da han sammen med datteren var i gang med at indrette hendes
værelse, tog hun pludselig en hobbykniv og sagde, at hun ville skære i sin stedmors "grimme hud". Det fik faderen til at tage en svensknøgle og slå hende op mod 20 gange.

Han slog også efter, at hun var faldet omkuld på gulvet og forsøgte at beskytte sit hoved mod de mange slag, der til sidst knuste hendes kranie og hjerne.

Faderen har i retten selv erkendt, at hans handling gik langt ud over nødværge eller selvforsvar og har selv kaldt drabet "ubegribeligt".

Han har siden drabet været indlagt på en psykiatrisk afdeling og har lidt af psykoser, og selv om Retslægerådet ikke mener, han er sindssyg, skal han afsone på en psykiatrisk afdeling, indtil han er rask nok til at komme i et lukket fængsel.