11-årige færdes i byens natteliv

Børn helt ned til 11-års-alderen driver rundt i nattelivet i de fynske byer. Forældrekorps og SSP-arbejdere i Odense, Svendborg og Faaborg oplever, at nogle børn færdes alene i gaderne, på pizzeriaer og omkring festpladser til langt ud på natten.

-

/ritzau/
Børn helt ned til 11-års-alderen driver rundt i nattelivet i de fynske byer, skriver Fyens Stiftstidende.

Forældrekorps og SSP-arbejdere i Odense, Svendborg og Faaborg oplever, at nogle børn færdes alene i gaderne, på pizzeriaer og omkring festpladser til langt ud på natten.

\"Vi undrer os over, at de får lov til det. Ved forældrene overhovedet, hvor deres børn befinder sig\", spørger Peter Barlebo fra Natteravnene i Faaborg.

Korpset af frivillige forældre slår alarm efter at have set, hvordan en flok børn i forbindelse med en rockkoncert store bededag hang uden for festivalpladsen til langt efter midnat, hvorefter nogle af dem gik hjem alene.

I Svendborg er problemet så stort, at kommunen netop har ansat en SSP-medarbejder, Kristian Kunkel, der blandt andet har til opgave at sende børnene hjem i seng, når han møder dem i byen ud på de små timer.

\"Børn i dag vil være ældre, end de er, de har flere penge end tidligere, og nogle forældre har en tendens til at fralægge sig ansvaret for børnene\", siger han.