12 år efter konkurs: Ledelse i Plus Forsikring for retten

Det er næsten 12 år siden at Plus Forsikring i Odense gik konkurs. Nu kommer den tidligere direktion, bestyrelse og revisor endelig for retten.

Plus Forsikring gik konkurs i efteråret 2002, og efterlod en milliongæld og tusinder af kunder uden forsikring. En voldsom ekspansion i løbet af få år endte i oktober 2002 med, at Finanstilsynet erklærede selskabet insolvent, og selskabet gik som det første forsikringsselskab i mere end 100 år konkurs.

De seneste 12 år har Kammeradvokaten forsøgt at udredde selskabets økonomi, og samtidig stille den tidligere ledelse til økonomisk ansvar.

Den tidligere direktør blev i 2006 dømt for mandatsvig og fik seks måneders betinget fængsel og en bøde på 100.000 kroner. Revisionsselskabet og to bestyrelsesmedlemmer har også fået bøder mellem 25 og 100.000 kroner.

Men tilbage står et erstatningskrav over for selskabets tidligere direktion, bestyrelse og revision på 34 millioner kroner. Den sag kommer nu for retten i Odense til september. Udfaldet af erstatningssagen vil være afgørende for hvor mange penge konkursboets kreditorer kan få udbetalt.

Sagen begynder ved Retten i Odense 5. september.