122 km/t på skolevej gennem by

Der kan blive kørt meget stærkt i de mindre fynske byer. Det viser en gennemgang af politiets fotokontrol de første syv måneder i år, som TV2/Fyn har lavet. I Korinth by er der hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Alligevel registerede politiet en bilist med en fart på 122 km/t en morgen i april

-


Foran en skole i Korinth blev en bilist noteret for at køre 122 km/t

Der kan blive kørt meget stærkt i de mindre fynske byer. Det viser en gennemgang af politiets fotokontrol de første syv måneder i år, som TV2/Fyn har lavet.

I Korinth by er der hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Alligevel registerede politiet en bilist med en fart på 122 km/t en morgen i april, og det hører med til historien, at der ligger en skole lige ud til vejen meget tæt på, hvor målingen blev lavet.

Hastigheden er så høj, at det giver minimum en betinget frakendelse af kørekortet samt en bøde på 4.500 koner. Selv om det er den groveste overskridelse, der er registeret i perioden, så viser tallene, at det ikke er ualmindeligt, at der er bilister, som kører omkring det dobbelte af den tilladte hastighed i byzone.

Statistik
Se hvor politiets fotokontrol har registeret de højeste hastigheder

I de 25 tilfælde, hvor der er kørt stærkest er den laveste hastighed på 95 km/t. Det står i kontrast til, at den generelle fart ifølge politiet er faldet på de fynske veje, når man ser på resultaterne fra foto-kontrollen fra tidligere år.