I det fynske folks tjeneste

13 års fængsel: Strangulerede mand i kørestol

Østre Landsret har idømt en mand 13 års fængsel for et drab i Bogense sidste år. I byretten fik han 12 år.

Den 21. maj 2016 blev en 56-årig mand dræbt, mens han sad i en kørestol i sin lejlighed i Bogense.

Læs også 56-årigs død i Bogense efterforskes som drab

Onsdag har Østre Landsret idømt den 37-årige Eligijus Raibuzis 13 års fængsel. Det er et år mere, end Retten i Odense nåede frem til, da den afsagde dom i april.

Allerede i grundlovsforhøret i maj 2016 indrømmede den 37-årige, at han havde strammet et reb om den 56-åriges hals. Han mente dog, at der var tale om vold med døden til følge og ikke drab.

I byretten kom det frem, at Eligijus Raibuzis kvalte manden bagfra med stor kraft i mere end to minutter, før han døde.

Efter drabet forklarede han til politiet, at han strammede et reb om mandens hals, da han ville have ham til at besvime.

Det gjorde han, fordi manden angiveligt skulle have bedøvet den drabsdømte med medicin for at kunne udføre oralsex på ham.

- Jeg hader homoseksuelle, skal den 37-årige mand ifølge Fyens Stiftstidende flere gange have sagt under en politiafhøring.

De to mænd havde ifølge den drabsdømte siddet og drukket om aftenen, og i løbet af aftenen eller natten havde den 56-årige puttet medicin i hans øl.

Først kunne den 37-årige ikke bevæge sig, og manden i kørestolen begyndte at åbne hans bukser for at røre ved hans lem, har den dømte fortalt.

Da han kunne bevæge sig igen, tog han et reb i sin taske og snoede det om mandens hals, lød hans forklaring.