13 patrulje-vogne jagtede bilist

En 37-årig mand bragede gennem betalingsbom ved Storebælt og blev forfulgt i 35 minutters heftig biljagt.

En lovovertrædelse ved Storebæltsbroen udviklede sig natten til onsdag til en dramatisk biljagt på tværs af Sjælland.

En 37-årig mand ville tilsyneladende ikke betale for at krydse broen i sit køretøj, så han valgte i stedet at drøne igennem bommen ved betalingsanlægget og fortsatte mod København.

Brovagterne fik dog tilkaldt ordensmagten, og da betalingsynderen nåede Slagelse, fik han følgeskab af den første politibil.

- Men han vil ikke standse, selv om patruljevognen forsøger med blink, lygter og horn, fortæller vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Herefter begyndte jagten for alvor. Jo længere den 37-årige mand kørte på motorvejen, jo flere politibiler tilsluttede sig biljagten.

- Ved Køge forsøger man at stoppe ham med sømmåtter. Vi får punkteret hans højre for- og baghjul, hvilket resulterer i, at hans fart går fra 140 til 90 kilometer i timen, siger Søren Østervig.

Men selvom betjente fik sat hastigheden ned på køretøjet, nægtede den 37-årige mand at give op.

- Han forsætter, selvom han til sidst kører på fælgene. Når vi forsøger at køre uden om hans bil for at stoppe ham, så slingrer han ud med vognen, fortæller Søren Østervig.

Først efter omkring 35 minutters intens bilræs lykkedes det at få standset bilisten på Holbækmotorvejen ved Hvidovre ved at blokere kørebanen med patruljevogne.

- Det lykkedes ham at køre hele vejen fra Køge til Hvidovre på to punkterede dæk. Da han bliver standset, er der 13 politibiler efter ham, siger vagtchefen.

Den fartglade bilist vil blive sigtet for at have bragt andres liv og førlighed i fare og for ikke at have betalt ved Storebæltsbroen.

- Vi har også taget en blodprøve for at se, om han er påvirket af alkohol eller narko, siger Søren Østervig.