I det fynske folks tjeneste

14-årig savnet pige fra Fyn blev fundet i Sverige

14-årige Maja, der har været savnet siden tirsdag morgen, blev sent tirsdag aften fundet i god behold langt fra sit hjem på Fyn.

Maja blev sidst set her på Enghaveskolen på Roesskovvej tirsdag morgen. Foto: Birgitte Carol Heiberg / Ritzau Scanpix

Den 14-årige Maja, der har været savnet siden tirsdag morgen, er fundet i god behold.

Det oplyser Fyns Politi tirsdag aften på Twitter.

Maja blev sidst set på Enghaveskolen på Roesskovvej tirsdag morgen.

Hun er autist og skønnes ikke at kunne tage vare på sig selv. Derfor iværksatte politiet en større eftersøgning og fik hjælp af en helikopter fra forsvaret.

Læs også Maja er fundet - og hun er i god behold

Der skulle dog udenlandsk hjælp til at opspore den 14-årige pige.

- Svensk Politi kontaktede her til aften klokken 21.00 Københavns Politi og oplyste, at de stod med en ung dansk pige cirka 120 kilometer oppe i Sverige, skriver Fyns Politi på Twitter.

- Det viste sig at være den 14-årige, som var efterlyst af Fyns Politi. Hun er i god behold og i færd med at blive transporteret hjem.

Med tog til Sverige

Til TV 2/Fyn fortæller politiet, at den 14-årige pige havde taget toget væk fra Odense.

- Hun har taget et tog op til Sverige. Vi har ikke rigtig kunnet få stykket et helt validt billede sammen af, hvad der er foregået, men alt tyder på, at det er sket af egen fri vilje, oplyser vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen.

Pigen er i løbet af natten blevet transporteret hjem og overbragt til familien.

Forsvandt fra skole

Skoleleder på Enghaveskolen, hvor Maja går i skole, oplyste tidligere til fyens.dk, hvordan den 14-årige pige kunne forsvinde.

Majas bliver hver morgen sat af ved skolen klokken 08.30. Herefter bliver hun hentet af en lærer, der følger hende ind i klasseværelset, skriver fyens.dk.

Men tirsdag morgen gik noget galt.

- Af en eller anden grund er det en afløser, som ikke kender vores procedurer, der kører hende hen til skolen, fortalte skoleleder Jørgen School til fyens.dk.

Læs også 14-årig pige forsvundet: Hun kan ikke tage vare på sig selv

- Den ankommer først til skolen klokken 09.08, og på det tidspunkt tror personalet ikke, at hun dukker op. Hun har lige haft nogle fraværsdage, så det var der ikke noget mærkeligt i, sagde han til fyens.dk.

Taxachaufføren vidste ikke, at Maja ikke må sættes af uden opsyn. Hun skal altid hentes af personalet, da hun ellers kan finde på at gå et andet sted hen. Det var da også, hvad der skete tirsdag morgen.

- Det er dybt ulykkeligt, og vi er meget berørte af det, selv om ansvaret ikke ligger hos os, sagde Jørgen School til fyens.dk.