15 danske topklubber skal samarbejde om talentudvikling

Divisionsforeningen og 15 danske topklubber har afsat millioner til at indgå i samarbejde om talentudvikling. OB er med.

Talentudviklingen skal prioriteres i højere grad, hvis dansk fodbold skal undgå at sakke yderligere bagud i forhold til konkurrenterne internationalt set.

Det konstaterer Divisionsforeningen, der annoncerer et systematisk projekt for udvikling af hjemmedyrkede topspillere i dansk fodbold, skriver Politiken.

- Målet er jo at øge kvaliteten af fodbolden i de bedste rækker i Danmark. Vi ved, at talentudviklingen er en af de afgørende faktorer for at få succes internationalt.

- Derfor er det simpelthen nødvendigt, og vi har travlt, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen til Politiken.

Ifølge avisen har Divisionsforeningen sammen med 15 danske klubber afsat i alt 10-12 millioner kroner til udvikling af en fælles strategi for arbejdet med talenter.

Der er tale om de 12 superligaklubber samt 1. divisionsklubberne med A-licens; Vejle, Silkeborg og Lyngby.

Som konsulent på projektet har Divisionsforeningen samtidig hyret den belgiske virksomhed Double Pass.

Double Pass har speciale i systemer til talentudvikling og har tidligere stået bag tilsvarende opgaver for den tyske Bundesliga og den engelske Premier League, ligesom FC København har gode erfaringer med de belgiske konsulenter.

Projektet er sat i værk, fordi man har oplevet, hvordan Superligaens klubber er blevet drænet for egne talenter, der er blevet solgt til udlandet, mens de danske klubber gradvist har klaret sig dårligere internationalt.

- Derfor handler det om, at vi ude i klubberne kan udvikle flere talenter på den øverste hylde. Jo flere der er, desto flere kan man selv holde på i forhold til salg til udlandet.

- Hvis vi skal have et solidt sportsligt fundament, så skal det ske nedefra, siger Claus Thomsen.