156 ugers ventetid: Her er de 20 behandlinger med længst ventetid på OUH

Fælles for alle behandlinger på OUH, der ligger i top-20 over længst ventetid, er, at man kan forvente over et års ventetid. Men en behandling på Plastikkirurgisk Afdeling tager en klar førsteplads.

156 uger. 

En rum tid, der for nogle borgere byder på en ny karriere eller måske starten og slutningen på en uddannelse. Og for nogle er det den ventetid, de bliver stillet i udsigt, når de skal til en specifik behandling hos OUH. 

Onsdag kunne TV 2 Fyn fortælle, hvordan OUH kan konstatere længere ventetid på flere operationer - en ventetid, der er opstået på bagkant af corona og sygeplejerskestrejke.

Og ser man på top-20 over de behandlinger på OUH, hvor man kan forvente længst ventetid, så spænder afdelinger og ventetid bredt.

Behandlingen, der har klart flest ugers ventetid er den såkaldte rekonstruktion af bryst med eget muskelvæv, der udføres på plastikkirurgisk afdeling på OUH. Her kan man som patient forvente en ventetid på i alt 156 uger altså svarende til tre år. Her må patienter væbne sig med mest mulig tålmodighed - især når man sammenligner med behandlingen på andenpladsen. For på andenpladsen finder vi sterilisation for mænd hos Urinvejskirurgisk Afdeling, hvor ventetiden ligger på 85 uger.

Du kan se top-20 over behandlinger med længst ventetid nederst i artiklen.