I det fynske folks tjeneste

16 år for drab på grillbarejer

En tysk mand blev fredag idømt 16 års fængsel for den brutale nedskydning af grillbarejer Nhut Thai Nguyen fra Bogense under et forfejlet røveri i 2004.

Perforeret hjertet

Den 55-årige tysker Harald Trollmand blev fredag ved Retten i Odense idømt 16 år bag tremmer for den iskolde nedskydning af grillbarejer Nhut Thai Nguyen, der i 2004 blev dræbt for øjnene af sin hustru i Bogense. Drabet var en udløber af duoens forfejlede forsøg på at plyndre grillbaren, der blandt andet havde en mindre omsætning fra spillemaskiner.

Trollmands svoger, der agerede højrehånd under røveriforsøget, blev idømt et års fængsel for sin rolle i affæren.

Klokken var lidt i ni om aftenen 19. december 2004, da Nhut Thai Nguyen sammen med sin hustru forlod deres grillbar, Tex Grill, i Bogense. Efter en lang dags arbejde satte parret sig ind i deres Ford Galaxy varevogn for at køre hjem. Men pludselig trådte to mænd ud fra mørket og affyrede fire skud gennem forruden og den venstre siderude.

Bilen fortsatte omkring 100 meter ned ad Vestergade, før den standsede. På førersædet var den 45-årige Nhut sunket død sammen med sin chokerede kone siddende på passagersædet ved siden af sig. Et af skuddene havde ramt ham i brystet og perforeret hjertet.

I årevis har sagen været uopklaret. Afhøringer af over 800 mennesker og sågar gennemgang af kreditkortbrug i Bogenses butikker bragte ikke politiet nærmere en opklaring. Det var først, da politiet fik den tanke, at koble en BMW - der få dage efter drabet blev fisket op af Kongsdal Havn i Mariager Fjord - til sagen, at der kom skred i efterforskningen.

Trollmand har under retssagen hævdet, at han skød i panik.