16 nominerede til Den Fynske Kulturpris

Den Fynske Kulturpris har udvalgt 16 nominerede, der har fornøjet, forført og fristet kulturbrugere med blandt andet nycirkus, opera og en festival for børn og unge.

Den Fynske Kulturpris går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse.

De ni fynske medlemskommuner har udvalgt 16 nominerede til Den Fynske Kulturpris 2019, som i år uddeles for 10. gang.

- Jeg bliver fantastisk imponeret over at se det brede felt af kulturoplevelser, som de nominerede spænder over. Der er klassiske kulturoplevelse som teater og opera, men også nycirkus, en lysparade og en børnefestival er blandt andet at finde blandt de nominerede. Feltet er stærkt og alsidigt, og det glæder mig, for det vidner om, at vi har et blomstrende kulturliv på Fyn, siger Lars Erik Hornemann (V), der er formand for Kulturregion Fyns politiske styregruppe i en pressemeddelelse.

- Kultur tiltrækker initiativrige kræfter

- Kulturoplevelser og et rigt kulturliv skaber ikke kun liv og glæde, det tiltrækker også initiativrige kræfter, hvilket skaber grobund for nye kunstnere, nye kulturelle opstarts-miljøer og nye kulturtilbud på Fyn og øerne, siger Lars Erik Hornemann.

Kulturregion Fyn afholder i år prisuddelingen på Ærø-færgen den 14. november fra klokken 12 til 15.

Sidste år vandt Den Kulturelle Rygsæk, som dækker over skræddersyede undervisningsforløb i kunst og kultur til skoleelever i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Årets kulturpriskandidater