I det fynske folks tjeneste

17-årig anholdt for røverier

Fyns Politi har anholdt 17-årig sigtet for røverier mod blandt andet invalidepensionister. Retten i Odense har varetægtsfængslet den 17-årige i 4 uger.

Østre Landsret i Odense her indledt retssagen mod en 18-årig mand, der stod bag mordbrand i Stige.

Fyns Politi anholdt tirsdag middag den 17-årig mand, der mistænkes for at stå bag flere røverier mod svage personer i området ved Dianavænget, Athenevænget, Heliosvænget og Floravænget i Odense SV.
 
- Røverierne er sket siden december 2008 og er gået ud over beboere, der modtager invalidepension, og som er kendt i området som misbrugere og socialt svage og sårbare personer, fortæller politikommissær Leif Sigvardt fra Fyns Politi.

Politiet efterforsker lige nu flere konkrete sager. Det er sager, hvor 2 beboere, en 44-årig og en 43-årig invalidepensionist, er blevet truet til at udlevere penge. De er seks gange blevet opsøgt af en gruppe på op til 3 unge mænd.

Den ene af invalidepensionisterne er også blevet udsat for afpresning. Han blev pålagt at aflevere 500 kroner hver måned til den 17-årige.
 
I et af tilfældene blev den 43-årige opsøgt på sin bopæl af den 17-årige. Her blev han truet med en kniv til at udlevere 300 kroner.

Passet op på gaden

- I flere tilfælde er invalidepensionisterne blevet passet op på gaden, når de vovede sig ud for at handle eller være sammen med andre. De er så blevet truet til at udlevere penge, fortæller politikommissær Leif Sigvardt fra Fyns Politi. 

Nogle gange har den 17-årige været alene, og nogle gange har han været sammen med nogle kammerater, hvis nærmere rolle politiet nu efterforsker nærmere.
 
Politiet har oplysninger om, at også andre beboere i området har været udsat for røverier, som de af frygt for repressalier fra den 17-årige ikke har turdet anmelde til politiet.

Fyns politi opfordrer de pågældende til at stå frem og kontakte politiet, såfremt de har være udsat for lignende røverier. 
 
Onsdag formiddag besluttede Retten i Odense, at den 17-årige skal være varetægtsfængslet i den næste 4 uger.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.