I det fynske folks tjeneste

170.000 kroner i erstatning efter dårlig vejledning

Faaborg Kommune er blevet dømt til at betale en erstatning på 170.000 kr. til en tidligere rengøringsassistent efter forkert vejledning. Kommunen undlod at fortælle Lis Vestergaard Jensen, at hun kunne få et fleksjob i stedet for et skånejob til en meget ringere løn.

-

Faaborg Kommune er blevet dømt til at betale en erstatning på 170.000 kr. til en tidligere rengøringsassistent efter forkert vejledning. Kommunen undlod at fortælle Lis Vestergaard Jensen, at hun kunne få et fleksjob i stedet for et skånejob til en meget ringere løn. Det skriver Kvindernes Fagblad.

I næsten fire år arbejdede Lis Vestergaard Jensen i et skånejob med deltidsløn, selvom hun havde ret til et fleksjob med fuld løn. Faaborg Kommune glemte at give den tidligere rengøringsassistent besked på, at hun havde mulighed for at få et fleksjob efter at hun på grund af en dårlig ryg ikke længere kunne passe sit job som rengøringsassistent. I stedet blev hun tilbudt et skånejob, hvor hun kun fik løn for 26 timer om ugen.

Først da Kvindelig Arbejder Forbund i Haarby gik ind i sagen blev Lis Vestergaard Jensen tilbudt fleksjobbet med fuld løn. Men kvinden burde allerede i 1998 have fået tilbudt dette job, og nu skal kommunen betale en erstatning på 170.000 kr. til kvinden.