I det fynske folks tjeneste

18-årig i retten for trusler mod Mai Mercado

To privatbeskeder på Facebook sender en 18-årig kvinde i retten for trusler mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

Det kan få konsekvenser for 18-årige Petrine Eaton, at hun en junidag var i dårligt humør og på Facebook skrev private beskeder til folketingspolitikeren Mai Mercado.

Den 18-årige kvinde fra Amager er nemlig tiltalt for trusler mod en person i offentlig tjeneste.

- Du har gjort en del mennesker vrede på dig, du skal ikke føle dig for sikker på gaden med dit lille skrøbelige barn, skrev kvinden blandt andet i en privat besked til Mai Mercado (K).

- Der går ikke længe før dig eller nogle nær dig kommer grueligt til skade! Kan jeg garantere, skrev hun i en anden besked.

Ærgrer sig

Beskederne blev sendt, efter Mercado fra sin barselsorlov havde lagt et billede op på Facebook. To uger tidligere havde hun født en datter.

- Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV 2 News kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it, skrev Mercado.

Petrine Eaton havde aldrig tidligere skrevet til en politiker, men opslaget provokerede hende så meget, at hun fløj til tasterne. Det ærgrer hende i dag.

- Jeg var selv i rigtig dårligt humør den dag. Der var sket en masse ting i mit personlige liv, som også gjorde, at jeg var sur og i dårligt humør og rigtig pige-muggen. Og så har jeg et rimeligt stort temperament. Så kom jeg til at lade det gå ud over hende, fortæller Petrine Eaton til TV 2.

Fire blev politianmeldt

Petrine Eaton er en af fire personer, som Mai Mercado efter sin Christiania-opdatering har meldt til politiet for trusler. Derudover blev en mand fra Haderslev anmeldt af Folketingets Sikkerhedsafdeling for lignende trusler.

Han blev i august idømt fem måneders ubetinget fængsel for trusler og efterfølgende vidnetrusler mod Mai Mercado.

Mercado gjorde ham så vred, at han udtrykte forståelse for, hvis nogen skulle få lyst til at stikke en kniv i politikeren og hendes nyfødte baby.

Senere samme dag forsikrede han hende om, at det ville få konsekvenser for hende, hvis politiets sigtelse resulterede i, at han blev straffet.

- Jeg synes, det er ubehageligt at modtage den slags trusler. Jeg ved aldrig, om jeg pludselig møder personen på gaden. Og jeg ved jo heller ikke, hvordan personen er skruet sammen - om de kan finde på at gøre noget ved truslerne, fortæller Mercado til TV 2.

Hun udvalgte nøje de fire, hun meldte, blandt de mange meget vrede beskeder, hun fik i de dage.

- En ting er dem, der skriver, at de håber, der sker mig noget dårligt. Men jeg synes, de overtræder en grænse, når de direkte truer mig. Og det gjorde de fire.

Læs mere på tv2.dk