18-årig løb efter røver: - Han slog mig i hovedet, og så fik jeg et flip

En røver løb med pengekassen i Fakta, men Fatma Al Ali indhentede ham. Nu hædres hun af politiet for sin modige indsats.

Hvert år uddeler Fyns Politi dusører til modige fynboer, der har gjort en særlig indsats. 

En af dem er 19-årige Fatma Al Ali, der 5. juli var på arbejde i Fakta i Nørregade i Odense. Her oplevede hun, at en mand stjal kassen fra butikken, og så tog hun sagen i egen hånd. 

- Jeg opdager, at kassen er væk. Jeg løber efter ham, siger Fatma Al Ali, der dengang var 18 år. 

Knytnæveslag i hovedet

Foran butikken indhenter hun gerningsmanden og råber om hjælp. 

- Jeg siger til ham, at han skal give kassen tilbage. Han vælger at lade være, fortæller Fatma Al Ali.

- Han slår mig i hovedet, og jeg får et flip og tænker: Nu stopper han. Jeg tager fat i ham og lægger ham ned, og så tager jeg kassen ud af hænderne på ham, fortæller den nu 19-årige Fakta-medarbejder, der mandag blev hædret af Fyns Politi for sin modige indsats.

Efter hun havde fået pengekassen tilbage, blev gerningsmanden tilbageholdt af en gruppe mænd, der kom Fakta-medarbejderen til undsætning. 

Politiet: Meget modigt

Som følge af hendes indsat kunne politiet anholde manden, da betjentene nåede frem. Politiet er tilfreds med hendes beslutning, også selv om den dengang 18-årige Fakta-medarbejder fik tildelt knytnæveslag i ansigtet. 

Chefpolitiinspektør i Fyns Politi Lars Bræmhøj kalder Fatma Al Alis indsats for "meget modig".  Thomas Larsen-Bjerre

- Det vurderes, at din beslutning om at løbe efter gerningsmanden, tage kampen op imod ham og fratage ham pengekassen var resolut og meget modig. Det gjorde, at Fyns Politi kunne anholde gerningsmanden, siger chefpolitiinspektør i Fyns Politi Lars Bræmhøj om indsatsen, der blev belønnet med en dusør på 1.000 kroner. 

Der blev mandag uddelt i alt fem dusører på mellem 1.000 og 2.000 kroner. Herunder kan du læse, hvilke modige indsatser de er blevet tildelt for:

Fakta