I det fynske folks tjeneste

18-årig løb efter røver: - Han slog mig i hovedet, og så fik jeg et flip

En røver løb med pengekassen i Fakta, men Fatma Al Ali indhentede ham. Nu hædres hun af politiet for sin modige indsats.

01:27

19-årige Fatma Al Ali, der 5. juli var på arbejde i Fakta i Nørregade i Odense, oplevede, at en mand stjal kassen fra butikken, og så tog hun sagen i egen hånd. Video: Thomas Larsen-Bjerre

Hvert år uddeler Fyns Politi dusører til modige fynboer, der har gjort en særlig indsats. 

Læs også Nu kommer der permanent fartkontrol på Storebæltsbroen

En af dem er 19-årige Fatma Al Ali, der 5. juli var på arbejde i Fakta i Nørregade i Odense. Her oplevede hun, at en mand stjal kassen fra butikken, og så tog hun sagen i egen hånd. 

- Jeg opdager, at kassen er væk. Jeg løber efter ham, siger Fatma Al Ali, der dengang var 18 år. 

Knytnæveslag i hovedet

Foran butikken indhenter hun gerningsmanden og råber om hjælp. 

- Jeg siger til ham, at han skal give kassen tilbage. Han vælger at lade være, fortæller Fatma Al Ali.

- Han slår mig i hovedet, og jeg får et flip og tænker: Nu stopper han. Jeg tager fat i ham og lægger ham ned, og så tager jeg kassen ud af hænderne på ham, fortæller den nu 19-årige Fakta-medarbejder, der mandag blev hædret af Fyns Politi for sin modige indsats.

Efter hun havde fået pengekassen tilbage, blev gerningsmanden tilbageholdt af en gruppe mænd, der kom Fakta-medarbejderen til undsætning. 

Se indslaget med den fynske helt, der fangede en Fakta-røver.

Politiet: Meget modigt

Som følge af hendes indsat kunne politiet anholde manden, da betjentene nåede frem. Politiet er tilfreds med hendes beslutning, også selv om den dengang 18-årige Fakta-medarbejder fik tildelt knytnæveslag i ansigtet. 

00:48

Chefpolitiinspektør i Fyns Politi Lars Bræmhøj kalder Fatma Al Alis indsats for "meget modig".  Video: Thomas Larsen-Bjerre

Luk video

- Det vurderes, at din beslutning om at løbe efter gerningsmanden, tage kampen op imod ham og fratage ham pengekassen var resolut og meget modig. Det gjorde, at Fyns Politi kunne anholde gerningsmanden, siger chefpolitiinspektør i Fyns Politi Lars Bræmhøj om indsatsen, der blev belønnet med en dusør på 1.000 kroner. 

Der blev mandag uddelt i alt fem dusører på mellem 1.000 og 2.000 kroner. Herunder kan du læse, hvilke modige indsatser de er blevet tildelt for:

Fakta

De fem dusører

 

1. I april brød et bindingsværkshus i brand i Gudme. En nabo opdagede branden og slog alarm, da han opdagede, at der var ild i taget, hvorefter han løb ind i det brændende hus og reddede den sovende beboer. Begge kom ud i tide, ligesom det lykkedes dem at redde nogle dyr. 

 

2. En 82-årig mand kørte i havnen i sin bil i Faaborg i juni. En sejler ser det fra sin båd og springer i vandet i forsøget på at redde den ældre mand. Desværre lykkedes det først 50 minutter senere, da redningsmandskabets dykkere kom frem, at få manden op af vandet, hvorefter han blev erklæret død. Bilen lå på seks meters dybde.

 

3. Samme sag med manden, der kørte i havnen i Faaborg. Her er dusørmodtageren en ambulancefører, der sprang i vandet med en selekniv for at få manden fri.

 

4. I marts bliver en ældre kvinde franarret sin pung i et supermarked. Dusørmodtageren forsøgte forgæves at tilbageholde to af gerningsmændene, men de slap væk ved at true med vold. Alligevel løb dusørmodtageren efter dem og ringede til politiet, mens han fik fat i bilens registreringsnummer. Tre rumænere blev senere anholdt og knyttet til flere lignende sager.

 

5. Dusørmodtageren blev i juli udsat for et røveri på sin arbejdsplads i et supermarked. Gerningsmanden stjal pengekassen, hvorefter dusørmodtageren løb efter gerningsmanden og fik fat i pengekassen. Dusørmodtagerens råb påkaldte sig andres opmærksomhed, og sammen lykkedes det for dem at tilbageholde manden, indtil politiet kom frem. 

Se mere

Læs også Ældre mand omkommet efter at bil kørte i havnen