I det fynske folks tjeneste

18 vanrøgtede hunde på fynsk ejendom

18 hunde og næsten lige så mange katte blev mandag aften fundet i et ubeskriveligt svineri på en ejendom på Fyn. De fleste af de vanrøgtede dyr er nu overført til Fyns Internat.

01:50

1 af 3

Hundene havde gået rundt i egen afføring i årevis og flere af dyrene var så apatiske, at internatlederen på stedet måtte aflive fire af hundene.

- Det var oplagt, at der her var tale om en situation, som allerede var gået helt galt. Hundene var som sådan ved godt huld, men de gik i deres egen afføring og tis og lugten på stedet var uudholdelig. Ingen af hundene var socialiserede. Dem som ikke opførte sig sky, de var apatiske. Det var et trist syn, siger leder af internatet på Fyn, Lene Frahm.

Det var husets beboer, der selv måtte erkende, at han ikke havde kontrol over situationen. Han kontaktede selv internatet, og efterfølgende blev han indlagt på psykiatrisk afdeling.

De 12 overlevende hunde fordeler sig på fem voksne hunde og to kuld hvalpe. Flere at kattene måtte ligeledes aflives.

Hundene er blevet overført til Dyrenes Beskyttelses Internat på Fyn, der åbnede i februar.

- Det er rigtig rart at være i stand til at hjælpe så mange dyr, som er kommet i klemme. Vi kan allerede nu konstatere at Fyn har brug for os, og vi glæder os over at vi har kunnet hjælpe i denne sag, hvor et menneske simpelthen har mistet kontrollen, siger Lene Frahm.

18 procent af de dyreværnssager Dyrenes Beskyttelse behandlede i 2013 havde sociale årsager.

Fyns Internat ønsker ikke at oplyse, hvor på Fyn hundene blev fundet.

Se Fyns Internats hjemmeside