I det fynske folks tjeneste

1800 sprælske ideer skal skabe vækst

Et diskotek der får energi fra dansegulvet, bleer på abonnement og en krans mod dryppende is. Ideerne var utallige, da 1800 unge torsdag var samlet til semifinale i vækst.

01:54

1 af 4

De 1800 unge var samlet i DOK 5000 i Odense for at vise deres bedste og mest innovative ideer frem i konkurrencen Talentvækst Syddanmark.

- Vi har lavet et diskotek med et dansegulv, hvor de dansende laver energien til diskoteket, fortæller Sirje Pihl fra Tietgen Nyborg.

Blandt de andre ideer var en kaninfodringsmekanisme, der kan styres via en app på en mobiltelefon, en spiselig krans, der kan forhindre is i at dryppe på hånden og høretelefoner med den kludrefri ledning.

I alt blev over 300 projekter vist frem, og det imponerede EU-politikerne, der har bevilget penge til konkurrencen og vurderede de mange projekter i DOK 5000.

- Jeg er vildt imponeret over det jeg har set i dag, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det kommer både elever, virksomheder og hele Danmark til gavn, siger EU-parlamentariker Morten Løkkegaard(V).