19-årig skal til VM i FIFA

En ung gymnasieelev fra Fjelsted skal til verdensmesterskaberne i computerspillet FIFA, hvor han skal kæmpe om 138.000 kroner og billetter til Ballon D'or.

Chance for at møde virkelighedens fodboldstjerner

Det er lykkedes den 19-årig fynbo, Lasse Bækkelund, at kvalificere sig til verdensmesterskaberne i fodboldcomputerspillet FIFA.

Det foregår i München, hvor han skal forsøge at vinde de 138.000 kroner, der går til førstepladsen. Og så kæmper han ikke mindst om titlen som verdens bedste FIFA spiller.

Endvidere vinder førstepladsen også to billetter til Ballon D'or, hvor "virkelighedens" største fodboldstjerner samles for at kåre verdens bedste fodboldspiller.

Får følgeskab af dansk verdensmester

Slutspillet i FIFA Interactive World Cup, som turneringen officielt hedder, foregår i år i München, hvor Lasse Bækkelund har formået at kvalificere sig.

VM i FIFA afvikles som en e-sport (sammentrækning af ordene elektronisk og sport red.). Det vil sige computerspil, der dyrkes som konkurrence ligesom gængse sportsgrene.

I turneringen får Lasse Bækkelund følgeskab i turneringen af en anden dansker, Agge Rosenmeier, som vandt verdensmesterskabet sidste år i Brasilien. Dengang fik han også billetter til Ballon D'or, hvor han blandt andre mødte verdensstjerner som Cristiano Ronaldo.

Se Lasse Bækkelund fortælle om sine forventninger til VM I FIFA på TV 2/Fyn klokken 16.30, når han gæster vores studie.