20 millioner kroner til HCA-Fonden

Københavns Kommune har onsdag bevilget 20 millioner kroner til H. C. Andersen 2005 Fonden til fejring af digterens 200-års fødselsdag. Forhandlingerne har været hårde og længe undervejs, og generalsekretær Lars Seeberg for H.C. Andersen 2005 er nu tilfreds.

-

Københavns Kommune har onsdag bevilget 20 millioner kroner til H. C. Andersen 2005 Fonden til fejring af digterens 200-års fødselsdag.

Forhandlingerne har været hårde og længe undervejs, og generalsekretær Lars Seeberg for H.C. Andersen 2005 er nu tilfreds.

I en pressemeddelelse siger han:

Lettede over bidraget
"Hovedstaden kommer sammen med Odense til at spille en nøglerolle, hvor der planlægges aktiviteter og projekter både på gader og stræder og af en række af de vigtigste kulturinstitutioner. Det er vores ambition, at aktiviteterne  i 2005 vil medføre etableringen af både nye attraktioner og traditioner i relation til Andersen i København. Vi er derfor lettede over, at København Kommunes aktive medvirken i fejringen nu er en realitet."  

Odenses borgmester Anker Boye, der er bestyrelsesformand i fonden er også glad.

Kolosal betydning
"Det er en stor glæde, at Københavns Kommune nu går aktivt ind og bidrager til, at den nationale og internationale fejring af vor nationaldigter kan blive præcis så storslået, folkelig og flot som vi har håbet på. Det har kolossal betydning, at Odense og København står sammen om at give både danskere og udenlandske turister den bedst mulige fødselsdagsgave i anledning af jubilæumsåret\", siger borgmesteren.