I det fynske folks tjeneste

2000 fynboer mister dagpenge næste år

2700 fynboer er allerede faldet ud af dagpengesystemet, men til næste år vil tallet stige dramatisk.

01:36

1 af 2

Rie Thune Pedersen fra Odense må allerede søndag vinke farvel til sine dagpenge.

- Det er en gevaldig lussing at få, og man kommer på usikker grund, siger Rie Thune Pedersen.

Hun er en af de 2700 fynboer, der i år ryger ud af dagpengesystemet. Men fra næste år vil antallet af fynboer, der ryger ud af dagpengesystemet stige yderligere. Det viser tal, som brancheorganisationen for landets a-kasser har beregnet.

- Det bedste bud er, at de kommende måneder vil omkring 180 fynboer om måneden mister retten til dagpenge, siger Verner Sand Kirk, der er direktør i AK-Samvirke, som er den organisation, der har det samlede overblik over situationen for landets dagpengemodtagere.

Hvis forudsigelsen bliver til virkelighed vil 2160 fynboer i 2014 miste retten til dagpenge, og det vil betyde at tallet til næste år vil vokse til i alt 4860.

Mandag fremlagde regeringen sit finanslovsforslag, hvor der er lagt op til offentlige investeringer, der skal hjælpe 15.000 mennesker i job. Men det trøster ikke en af de fynboer, der står til at miste sine dagpenge.

- De vasker bare deres hænder. De kalder det ansvarlig politik, men det kan jeg ikke få øje på nogen steder overhovedet, siger Rie Thune Pedersen.