I det fynske folks tjeneste

2009 sætter rekord for antal konkurser

Rekordmange danske virksomheder gik konkurs i 2009. Hårdest gik det ud over det fynske erhvervsliv, hvor 83,2 procent flere virksomheder gik konkurs end året før

2009 var et historisk hårdt år for danske virksomheder. 5879 virksomheder måtte dreje nøglen om - en stigning på mere end 50 procent, fremgår det af en konkursanalyse fra kreditvurderingsinstituttet Experian.

Det er samtidig det højeste antal konkurser i samtlige de år, hvor Experian har opgjort antallet af konkurser.

Især Fyn og Østjylland har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser i løbet af sidste år.

I det fynske erhvervsliv gik 83,2 procent flere virksomheder konkurs end året før, mens der i Østjylland var en stigning på knap 77 procent i antallet af virksomheder, som måtte lukke ned.

På brancheniveau viser Experians statistik, at landbrug, fiskeri, pengeinstitut & finans og fremstillingsvirksomhed samt sundhedsvæsen indtager de kedelig pladser i toppen som de brancher, der i 2009 har oplevet de største relative stigninger i antallet af konkurser.

Det er dog ikke ren ynk det hele. I årets sidste måned er kurven over antallet af konkurser foreløbigt knækket. For første gang siden december 2007 er antallet af konkurser på en måned faldet i sammenligning med samme måned året før.

564 virksomheder gik konkurs i december 2009 mod 596 i december 2008.