I det fynske folks tjeneste

21 børn på OUH med influenza A

I løbet af de seneste uger har børneafdelingen på Odense Universitets Hospital modtaget 21 børn smittet med influenza A.

01:00

I løbet af de seneste uger har børneafdelingen på Odense Universitets Hospital modtaget 20 børn smitte med influenza A.

1 af 2

I sommer modtog OUH de første 2 børn smittet med influenza A, og dermed har OUH i alt registreret 23 børn ned influenza A.

Hver dag bliver omkring 10 børn indlagt med den mistanke at de er smittet med influenza A. Og mellem 1 og 3 har siden vis sig at være smittet.

- Ind til nu har vi på børneafdelingen her på OUH registeret 23 børn smittet med influenza A. De to første tilfælde var i sommer, resten er fundet inden for de seneste uger, fortæller overlæge Niels Fisker fra afdeling H2 på H.C. Andersen Børnehospital ved OUH.

Det store antal smittede børn betyder nu at afdelingen må udskyde flere planlagte indlæggelser og operationer.

- Det er sværere at finde sikre symptomer hos børn smittet med influenza A end det er hos voksne. Derfor tager det lidt længere tid at stille en sikker diagnose for børn, siger overlæge Niels Fisker.

Børn bliver hårdere ramt

Af de 23 børn på OUH, der er registeret smittet med influenza A, har tre været så alvorligt ramt, at det har været indlagt på intensiv afdeling.

Det er vigtigt at være opmærksom på mulig influenza A hos børn hvis temperaturen er over 38 grader, mod normalt 38,5, og ved luftvejssymptomer som hoste og forkølelse samt eventuelle halssmerter, falsk strubehoste, bronkitis, astmatisk bronkitis eller lungebetændelse. Derudover kan der ofte være opkastninger ved influenzaens begyndelse, lyder anbefalingen fra OUHs børneafdeling.

- Muskelsmerter ses sjældnere jo yngre en person er. Muskelsmerter hos større børn øger sandsynligheden for influenza, men fravær af muskelsmerter udelukker det ikke influenza A, og er helt uden betydning hos mindre børn. Så det er vigtigt at være opmærksom på, siger overlæge Niels Fisker.

Stadig få voksne ramt

Modsat børnene er det forsat få voksne, der bliver indlagt med influenza A.

- Vi har lige nu kun to personer indlagt - den ene er testet positiv for influenza A, den anden har vi endnu under observation, siger overlæge Svend Stensvang fra Infektionsmedicinsk afdeling på OUH.

Så på OUHs infektionsafdelinger for vokse har influenza A endnu ikke haft indflydelse på den daglige drift.