I det fynske folks tjeneste

21 skoler lukker i dag

Sommerferien står for døren og elever over hele Fyn fejrer fredag at skolen er slut for denne omgang. På 21 fynske skoler var ferieglæden dog behersket, da skolerne nu lukker ned for altid.

02:21

1 af 3

Skovparkskolen i Nyborg er en af de 21 skoler på Fyn, der ikke bare lukker ned for ferien, men lukker helt ned. Hundredvis af flyttekasser stablet op i lokaler og på gange prægede den sidste skoledag.

- Vores skole har været kendt for at ligge ved skole og strand med nær kontakt til elever og forældre. Men jo, det er et skift og en flytning, der skal til, men der er nok mange ting vi ikke lige kan flytte med ,siger en berørt Tage Aabech, der har været lærer på Skovparkskolen i 34 år.

De sidste par uger har flyttefolkene pakket skolen sammen og mens børnene er blevet undervist, er hylder og reoler langsomt forsvundet fra skolen.

- Jeg havde da ondt i maven, da jeg kørte på arbejde i morges, og jeg har været rigtig ked af det de sidste par dage. Det er meget vemodigt, at vi ikke skal komme på denne dejlige skole mere. Det værste er at vi nu bliver splittet op - både lærere og elever - mellem nye skoler i området, siger skoleinspektør Birgit Sørensen.

Skovparkskolen er bare en ud af fem skoler i Nyborg Kommune, der nu lukker ned. På hele Fyn lukker i alt 21 folkeskoler fordelt med 4 i Odense, 3 i Svendborg, 2 i Middelfart, 1 i Assens, 6 i Faaborg-Midtfyn og altså 5 i Nyborg.

- Det er ikke særlig sjovt i dag. I dag var jeg ligeglad med om jeg kom for sent for det var sidste gang jeg cyklede ud til skolen. Jeg har gået her i syv år, og nu skal vi alle sammen have nye klasser andre steder, siger Linette Andersen fra 6a på Skovparkskolen.