25 års jubilæum med vinyl

Selvom salget af CD?ere og plader styrtdykker, så lever den fynske pladebutik Moby Disc fortsat. Lørdag fejrede butikken 25 års jubilæum.

Mange store musikkæder går ned i disse år. Hovedparten af musiksalget foregår i dag via nettet, og salget af CDere og plader er snart kun for særligt interesserede.

Men i Skt. Knuds Kirkestræde ligger pladebutikken Moby Disc, og selvom butikken også har mærket den digitale musikrevolution, så lever specialbutikken fortsat.

- Det er mærkeligt, at tænke sig, at vi startede i en kælder i 1987 og nu ligger vi midt i byen. Det kan vi kun være stolt og glad over, siger Per Ellegaard, ejer af Moby Disc.

Kærlighed til lyden

2710 moby1

I følge Per Ellegaard er faldet stoppet det sidste halve år, og han tror på en fremtid for den lille specialbutik.

- Pladen har været spået død mange gange, men trods de digitale medier, så er det ikke lykkedes at skabe et medie, der lyder ligeså godt som pladen. I dag er der rigtig mange unge, der er begyndt at købe pladespillere igen. Kunderne siger, at de føler sig mere inde i musikken med en plade, siger Per Ellegaard.

Jubilæet blev lørdag fejret i butikken med gode tilbud og mad og drikke til de mange trofaste kunder.

- Vi har rigtig mange stamkunder. Her kan man snakke med nogen der har forstand på det, og få en snak med andre kunder som interessere sig for det samme, siger Per Ellegaard.

Og står det til stamkunderne, så fortsætter Moby Disc og salget af vinylplader mange år endnu.

- Det er både den analoge lyd og forkærlighed for coveret. Her er noget at se på og læse i, når man kommer hjem og har sat pladen på, og det holder jeg meget af, siger Andreas Henriksen, der er en af de mange stamkunder hos Moby Disc.

Mest sælgende på vinyl