25.000 til Grøn koncert i Odense

Grøn Koncert i Odense samlede lørdag 25.000 glade festdeltagere på Dyrskuepladsen i Odense. Trods de mange mennesker på ét sted, er alt forløbet i god ro og orden, oplyser vagthavende ved Odense Politi lørdag sidst på eftermiddagen.

-

Efter at TV-2 havde spillet solen ned i Esbjerg fredag, gik de 650 frivillige i gang med at pakke scenerne og hele koncertpladsen ned. Ca. 12 timer senere stod det hele klart på Dyrskuepladsen i Odense, så 25.000 fynboer lørdag har kunnet besøge Grøn Koncert.

 

Jan Elhøj og Simon Jul Jørgensen - bedre kendt som Banjos Likørstue kunne ved 13.30-tiden byde velkommen på Grøn Spot scenen, der i år byder på intet mindre end fire af landets mest populære unge kunstnere. Første navn fra scenen var Peter Sommer, der satte gang i fællessangen med sit gennembrudshit Valby Bakke.

Derfra kunne den legendariske konferencier Jacob Haugaard i rød/grønt kjolesæt - i selskab med den nyvalgte næstformand for Muskelsvindfonden, Ditte Guldbrand Christensen samt Isak Kornerup Houe - også fra Muskelsvindfonden - byde velkommen på den store scene og give stikken videre til Safri Duo, der åbnede ballet fra Grøn Scene.

 

Herefter stod det på solid rock fra to af landets mest kraftfulde sangerinder. Først Kira & the Kindred Spirits, der med karismatiske Kira Skov i front bragte Grøn Spot nær kogepunktet. Umiddelbart efter kunne Sanne Salomonsen fra den store scene en gang for alle vise odenseanerne, hvorfor hun stadig er hele Danmarks "rockmama", med et publikumstække som ingen andre. Hun fik i dag hjælp fra sin gudsøn Jeff Pitzner, der fik lov at komme op på scenen og synge med på "Den jeg elsker". Det er i år tiende gang, at Sanne er med på Grøn Koncert.

  

Med otte bands fra to scener er der ikke mange kedelige øjeblikke på sommerens Grøn Koncert, der i år har udvidet det musikalske udbud på Grøn Spot med et ekstra navn i forhold til de seneste år. Et af de nye navne, der i år får mulighed for at spille for 170.000 danskere, er rapperen Niarn, der har fået hele landet til at rokke med på hittet "Dobbelt A". Den unge aalborgenser med den hårde stil nyder livet på den grønne tour, og inden koncerten i Odense varmede han op med et 72 meter frit fald fra bungy jump kranen på koncertpladsen. Tilbage med begge ben på Dyrskuepladsen kom han med følgende kommentar:

"Det var sateme godt nok sejt, men nu skal jeg også have en smøg. Det er sgu da for fedt at spille på Grøn Koncert, og vi giver den fuld gas", sagde han og tændte med rystende hånd sin smøg. 

 

Grøn Koncert-programmet byder i år på Peter Sommer, Safri Duo, Kira & the Kindred Spirits, Sanne Salomonsen, Johnny Deluxe, Tim Christensen, Niarn og TV-2 - i nævnte rækkefølge.

 

Det forventes, at 170.000 vil gæste Grøn Koncert i år, og overskuddet estimeres - hvis alt går vel - til ca. 5 mio. kroner, som går til Muskelsvindfondens arbejde for skabe bedre forhold for folk med muskelsvind.

Grøn Koncert kommer i løbet af de næste to uger til: Århus (den 17. juli), Aalborg (den 21. juli),