I det fynske folks tjeneste

26-årig fynbo fængslet for at have skarpladt pistol og revolver

26-årig mand fra Nordfyn erkendte i grundlovsforhøret, at han havde en skarpladt pistol og revolver. Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den 26-årige mand fra Nordfyn, der tirsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense for ulovlig våbenbesiddelse, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det meddeler Fyns Politi. 

Under grundlovsforhøret erkendte manden besiddelse af en skarpladt pistol og en skarpladt tromlerevolver. Det ene lå i en bil, og det andet blev fundet på hans bopæl.

Under grundlovsforhøret forklarede han ifølge Ritzau, at han havde våben, fordi han frygtede overfald som følge af udestående med nogle bandemedlemmer. Intet tyder ifølge politiet på, at han selv er medlem af en bande eller anden gruppering.

Varetægtsfængslingen er ikke kæret.

Politiet oplyser desuden, at manden blev afsløret ved en rutinemæssig kontrol af en bil med to mænd natten til tirsdag. Bilen blev standset i Bolbro. Og i køretøjet lå en pistol, oplyser Benny Linde Larsen, der er politiinspektør i Fyns Politi.

Hvis sagen senere fører til dom, risikerer den varetægtsfængslede en straf på mindst et års fængsel. Det er nemlig udgangspunktet i sager om skydevåben.

Læs også 26-årig fynbo havde skydevåben i bil og i hjemmet