I det fynske folks tjeneste

27-årig med bandetilknytning idømt seks års fængsel

En 27-årig mand er blandt andet dømt for at ville brænde banderivalerne Black Armys klubhus ned.

Foto: Henning Bagger Scanpix

Vestre Landsret har onsdag idømt en 27-årig mand med bandetilknytning seks års fængsel for livsfarlig brandstiftelse, grov vold og narko.

Det er seks måneder mindre end den straf, som Mohammed Samir El-Banna blev idømt i byretten. Derudover stadfæster landsretten byrettens dommen.

27-årige Mohammed Samir El-Banna, der er statsløs palæstinenser, bliver desuden udvist af Danmark for bestandig. Han er blandt andet dømt for at ville brænde banderivalerne Black Armys klubhus i Odense 3. september 2014.

Under retssagen i byretten kom det frem, at Mohammed Samir El-Banna er et toneangivende medlem af en tidligere lokal bande ved navn Bosperus-gruppen, som holdt til i Fredericia. Og selv om han opholdt sig i Tyrkiet på flugt fra de danske myndigheder, gav han de andre medlemmer af banden ordre til at brænde Black Armys klubhus ned.

Med de seks års fængsel slap Mohammed Samir El-Banna med et halvt års fængsel mindre end byretten havde givet ham. Til gengæld er landsretten enig med byretten i, at den 27-årige mand, der er statsløs palæstinenser, skal udvises af Danmark for bestandig.

El-Banna begik sine forbrydelser i perioden fra 2009 til 2014.

I efteråret 2013 stak han af til Tyrkiet. Han blev efterlyst internationalt i en sag om 65 kilo hash. Fra Tyrkiet instruerede han i september 2014 andre medlemmer af Bosporusbanden i, hvordan de med brandbomber - såkaldte molotovcocktails - skulle brænde Black Armys klubhus i Odense ned.

Brandattentatet mislykkedes, fordi politiet fik nys om planerne og anholdt brandstifterne. De blev i november 2015 dømt i sagen.

I efteråret 2015 valgte Mohammed Samir El-Banna efter to år på flugt frivilligt at vende tilbage til Danmark.

Ud over den planlagte krig mod banderivalerne i Odense og sagen om de 65 kilo hash er den han blevet dømt for forsøg på brandstiftelse mod et bryghus i Ringkøbing, grov vold og ulovlig tvang.