I det fynske folks tjeneste

28 fynske hjem har haft ubudne gæster i julen

Som sædvanlig har indbrudstyvene travlt i julen. Landet over har politiet siden fredag fået 338 anmeldelser. På Fyn er tallet opgjort til 28.

Antallet af juleindbrud har været faldende de senere år. Siden 20. december har der været 28 indbrud på Fyn, viser tal fra Rigspolitiet. Foto: Jonas Mattson

Mens de fleste har travlt med at forberede juledagenes hygge har indbrudstyvene i disse dage traditionen tro særligt travlt med helt andre ting.

Siden fredag og til midnat natten til tirsdag har politiet landet over registreret i alt 338 indbrud i private hjem - nøjagtigt det samme antal som sidste år.

For politiet er indbrud, som sker i perioden fra 20. december til 3. januar, juleindbrud. Rigspolitiet opgør anmeldelserne fra midnat til midnat, og offentliggør dem hver morgen.

Læs også Fyn hårdest ramt: Politiet giver råd til at undgå indbrud

Øverst på listen over ramte politikredse ligger ikke overraskende Nordsjælland med 67 anmeldelser siden fredag. Der er et pænt stykke ned til nummer to på listen, nemlig Østjylland der har fået 49 anmeldelser.

Fyn ligger med 28 indbrud nummer seks på listen.

I lighed med tidligere år er det bornholmerne, som slipper billigst. Her er der foreløbig ikke anmeldt et eneste indbrud.

Generelt er antallet af indbrud i private hjem faldet i de senere år, fortæller politiet i en pressemeddelelse.

Læs også Vidne så indbrudstyv stjæle computer - og så fulgte han efter ham

I 2008 var der 44.000 indbrud i private hjem. Det tal faldt til 29.000 sidste år, og i de første seks måneder af i år var tallet godt 11.000.

- Politiet arbejder i dag meget analytisk for bedre at kunne forudse, hvor og i hvilket tidsrum indbruddene bliver forøvet. På den måde kan vores patruljer i langt højere grad virke præventivt, lyder en del af forklaringen fra Henrik Sønderby, der er chef for Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

FAKTA: Her har juletyvene været på spil


Siden fredag har politiet landet over fået 338 anmeldelser om indbrud i private hjem. Sådan er anmeldelserne fordelt på politikredsene:

 

* Nordsjælland: 67

* Østjylland: 49

* Sydøstjylland: 35

* Syd- og Sønderjylland: 33

* Midt- og Vestjylland: 28

* Fyn: 28

* Københavns Vestegn: 25

* Nordjylland: 23

* Midt- og Vestsjælland: 22

* Sydsjælland og Lolland-Falster: 15

* København: 13

* Bornholm: 0