28 timer i helvedet: Lisbeth blev tortureret og voldtaget

I 2013 vakte det opsigt, da det kom frem, at en kvinde fra Fyn var blevet indespæret og tortureret af sin mand. Nu står kvinden fra Ullerslev frem i TV2-dokumentaren 'Fra Kærlighed til Had'.

Lisbeth Haning var gennem en årrække gift med en mand, som hun var glad for og boede sammen med i Ullerslev. Men med tiden ændrede han sig.

- Han var blevet mere og mere sær, indelukket og snerrende. Han gjorde, hvad der passede ham, fortæller Lisbeth Haning til TV 2.

 

Lisbeth Haning blev tortureret og voldtaget af sin mand i 28 timer
Lisbeth Haning blev tortureret og voldtaget af sin mand i 28 timer

 

Efter en rejse til Prag slog det pludselig klik for Lisbeth Hanings mand. En dag skubbede han hende omkuld, bandt hende fast til deres seng - og klippede tøjet af hende.

- For at lukke af for min næse putter han sekundlim i mine næsebor og havde klippet skumgummistykker til og limede fast i mine næsebor.

- For at lukke af for min næse putter han sekundlim i mine næsebor og havde klippet skumgummistykker til og limede fast i mine næsebor.

I mere end et døgn blev Lisbeth Haning indespæret, voldtaget og tortureret med pisk og en strømpistol.

- Den bliver brugt i ansigtet. Den bliver brugt under armhulerne og på halsen. Den bliver brugt på mine kønsdele.  Den bliver brugt på mine brystvorter og på indersiden af mine lår. Og under mine fødder.

Hvert år er der flere end 30.000 danske kvinder, der ligesom Lisbeth Haning bliver udsat for vold af den, de elsker allermest. Nemlig kæresten, ægtemanden eller faren til deres børn. Ifølge en psykolog har den slags voldsmænd et helt særligt karaktertræk.

- De har som central element en meget stor grad af selvoptagethed - og en meget stor grad af afstumpethed rent følelsesmæssigt og en manglende evne til at knytte sig til andre mennesker, selvom de på overfladen ser ud til at være i stand til det, fortæller psykolog på Retspsykiatrisk afdeling i Risskov, Lars Bjerggaard.

Efter 28 timers mishandling lykkedes det Lisbeth Hanning at flygte, og hendes eksmand blev i 2014 idømt syv års fængsel for frihedsberøvelse, vold og voldtægt. Han afsoner stadig sin straf.