280 mister jobbet i Middelfart

Udstødningsvirksomheden Walker i Middelfart har til hensigt at lukke inden udgangen af i år, og de 280 ansatte mister deres arbejde, oplyser den amerikanskejede virksomhed torsdag. Lukningen af Middelfarts største arbejdsplads skyldes for høje lønninger og et lille marked i Danmark.

-

/ritzau/
Udstødningsvirksomheden Walker i Middelfart lukker inden udgangen af i år, og de 280 ansatte mister deres arbejde, oplyser den amerikanskejede virksomhed.

Lukningen af Middelfarts største arbejdsplads skyldes overkapacitet og et faldende salg i Europa. Walker indgår i Tenneco Europe, som er en division i Tenneco Automitive, USA.

Fabrikken i Middelfart producerer udstødningssystemer til reservedelsmarkedet til europæiske og japanske biler.

\"Vi beklager, at vi kan blive nødt til at tage dette skridt og de konsekvenser, det vil få for vores medarbejdere\", udtaler administrerende direktør Aksel Pedersen i en pressemeddelelse.

Produktionen er på 1,3 millioner lyddæmpere og rør om året, og omsætningen var i 2001 336 mio. kr. Blandt årsagerne til at lukke fabrikken i Middelfart er, at Danmark udgør et lille reservedelsmarked, ikke har nogen bilindustri og høje lønomkostninger.

Samarbejdsudvalget på virksomheden skal snarest mødes for at diskutere de næste skridt i afviklingen af virksomheden og fyringerne.