I det fynske folks tjeneste

29 Robert-nomineringer til syv FilmFyn-støttede produktioner

Den fynske film- og tv-støtteordning FilmFyn har i dag fået et gevaldigt klap på skulderen. Samtlige fynske filmproduktioner er blevet nomineret til en Robert.

Foto fra filmen Der kommer en dag, der er nomineret til en Robert i ikke mindre end 12 forskellige kategorier.

2016 har været et helt ok år for FilmFyn.

Det må være den fornemmelse, de sidder tilbage med, efter Danmarks Film Akademi tirsdag offentliggjorde årets Robert-nomineringer. 

Samtlige syv FilmFyn-støttede produktioner, seks spillefilm og Danmarks Radios julekalender Den anden verden, er således blevet nomineret til mindst en af de eftertragtede priser. I alt er de nomineret til hele 29 priser.

Der kommer en dag, der går tæt på en autentisk skandalesag om mishandling af anbragte børn på drengehjemmet Godhavn i Tisvildeleje i Nordsjælland, er nomineret i kategorien Årets danske spillefilm.

Med sine i alt 12 nomineringer er filmen topscorer i antallet af nomineringer.

Læs også Film om børnehjem går tæt på virkeligheden

Der kommer en dag er optaget i fire fynske kommuner, Nordfyn, Faaborg-Midtfyn, Assens og Svendborg, og FilmFyn har investeret 2,6 millioner kroner i filmen. Filmen er produceret af Zentropa og instrueret af Jesper W. Nielsen med manuskript af Søren Sveistrup. I filmens centrale roller er skuespillerne Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl.

Både manuskriptforfatter, instruktør og de to skuespillere er nomineret til en Robert for deres arbejde.

I kategorien Årets børne- og ungdomsfilm er både Antboy 3 og En-To-Tre-Nu! nomineret.

De Standhaftige, Swinger og debutspillefilmen Når Solen Skinner er også nominerede, og i kategorien Årets korte tv-serie er årets julekalender fra DR Den Anden Verden.

Robert Prisen 2017 afholdes søndag d. 5 februar i Tivoli Hotel & Congres Center.

Fakta om Robert-prisen:

Robert-statuetten er den danske filmpris, som hvert år bliver uddelt af Danmarks Film Akademi til de film og filmskabere, som har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner.
Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1984 og er opkaldt efter statuettens skaber, Robert Jacobsen, som var en stor filmelsker.
Siden 2012 har Filmakademiet medtaget dansk tv-fiktion i prisuddelingen.
Det er medlemmerne af Danmarks Film Akademi, der indstiller, hvilke film, tv-serier og fagfolk, der skal nomineres, ligesom de i sidste ende stemmer om, hvem der skal modtage Robert-priserne.
Kilde: filmakademiet.dk