I det fynske folks tjeneste

3000 løbere til H.C. Andersen Marathon

Omkring 3000 løbere fra 30 forskellige lande vil søndag løbe rundt i Odenses gader for at deltage i den 8. udgave af H.C. Andersen Marathon.

3000 løbere er klar når startskuddet til den 8. udgave af H.C. Andersen Marathon lyder på søndag

- I de seneste dage er det strømmet ind med tilmeldinger på løbskontoret, og vi kommer formentlig op på sidste års samlede deltagertal, hvor der også var rulleskøjteløbere med, siger løbsleder Torben Simonsen.

De 3000 løbere fordeler sig på den klassiske marathon distance på 42,195 km, en halvmarathon for kvinder og en minimarathon for børn på 4,2 km. Sidste distance er tæt på at være udsolgt, da næsten 500 børn under 17 år stiller op til årets minimaraton.

Samtidig er eliten også stærkt repræsenteret på søndag. De danske mesterskaber i marathonløb vender nemlig tilbage til Odense efter en afstikker til København i 2006.

- Det bliver også spændende at følge kampen om DM-medaljerne, hvor især mændenes holdløb tegner interessant. Odenses bedste løbere skal op mod Hernings elite, og her kan publikum se frem til en rigtig hård fight på asfalten, lyder det fra Torben Simonsen.

De 3000 løbere skal løbe på en afspærret rute gennem Odense, og det kan forårsage trafikproblemer flere steder.

Læs mere om løbet