I det fynske folks tjeneste

31 klager om høj musik på Fyn i nat

Fyns Politi er blevet kimet ned af borgere, der ikke kunne sove, eller på anden måde har følt sig forstyrret af høj musik og larm i løbet af natten.

Fynboerne har festet i varmen, og det har generet naboerne. Politiet har fået 31 henvendelser om for meget støj natten til lørdag. Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Politiet har den varme aften og nat igennem haft travlt med at besvare opkald og henvendelser om såkaldt 'musik til ulempe'. 

Ifølge vagtchef Peter Vestergaard har Fyns Politi haft 31 hændelser, hvor musikken har været så høj, at det har været til gene for andre borgere, som har henvendt sig til politiet.

- Der er en del, der har holdt havefester, og der har også været nogle fester med åbne vionduer, hvor musikken har været for høj, siger Peter Vestergaard.

Læs også Voldsom gårdbrand under kontrol

Derfor har politiet også været til stede ved flere fester for at få dæmpet den høje musik.

- Hvis vi har en patrulje i nærheden, sender vi dem forbi, og ellers ringer vi til adressen og siger, de lige skal dæmpe sig, siger han.

Samtlige hændelser er blevet løst uden større drama, og derfor er der heller ikke blevet rejst nogen sigtelser.

Læs også Politiet vil uddele bøder: Næsten fordobling i støj-anmeldelser

Alligevel opfordrer vagtchefen til, at man tager en dialog med sine naboer, inden man holder fest for åbne døre.

- Man kan godt risikere at få en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og jeg vil helt klart opfordre folk til at gå i dialog med naboerne, siger Peter Vestergaard.

Læs om reglerne for at spille høj musik her:

For høj musik i haven kan give bøde

  • Det kan straffes med bøde at spille musik, der er til væsentlig ulempe for naboerne. Det betyder, at det er forbudt at spille så høj musik i haven, at det generer naboerne.
  • Om musik i haven er til gene afhænger blandt andet af tidspunktet. Der er forskel på at spille musik om eftermiddagen og midt om natten.
  • Ofte vil politiet starte med at give en advarsel og opfordre til, at musikken bliver skruet ned. Men Københavns Politi meddelte torsdag på Twitter, at det er klar til at udstede bøder uden en forudgående advarsel, og at de ansvarlige risikerer, at politiet beslaglægger deres musikanlæg.
  • Politiet kan forbyde brug af højttalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende.

Kilder: Bolius, Ordensbekendtgørelsen