I det fynske folks tjeneste

33-årig mand reddet fra brændende båd i Storebælt

Lille sejlbåd stod i flammer, så mand om bord måtte reddes med helikopter.

Lille sejlbåd stod i flammer, så mand om bord måtte reddes med helikopter.

En mand blev natten til mandag reddet fra en brændende båd i Storebælt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi og Forsvarets Operationscenter.

En helikopter blev sendt i luften for at komme den 33-årige til undsætning, og det lykkedes at hive manden om bord og få ham fløjet til Rigshospitalet.

- Han har lettere forbrændinger, fortæller vagtchef Michael Hansen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ilden om bord på den 21 fod lange sejlbåd blev efterfølgende slukket af mandskab på marinefartøjet Rota ifølge vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter.

Redningsmandskab forsøgte herefter at trække den mod Mullerup Havn nordvest for Slagelse.

- Men båden er så skadet, at den synker, siger Michael Hansen, der ikke umiddelbart har informationer om, hvor båden præcist gik ned.

Ifølge Forsvarets Operationscenter gik der 36 minutter, fra man modtog nødopkaldet omkring klokken 00.40, til man havde manden i syne.

- Den brændende båd ligger i Musholm Bugt, og man sender en redder fra helikopteren i vandet for at få bjærget manden, der stadig befinder sig på båden, om bord på helikopteren, og det lykkes, siger vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter.

Det står endnu ikke klart, hvorfor der udbrød brand på båden. Politiet ventes at afhøre den 33-årige mand mandag morgen.